Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çiğ bademli Kavala kurabiyesi, misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir tarif. Bu kurabiyeler, tadıyla olduğu kadar görünümüyle de dikkat çekiyor.

Çiğ badem ve tereyağının eşsiz uyumuyla hazırlanan Kavala kurabiyesi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu lezzetli tarifle kurabiye yapmanın keyfini çıkarın.

Çiğ bademlerin çıtırlığı ve pudra şekeri ile süslenmiş bu Kavala kurabiyesi tarifi, herkesin beğenisini kazanacak. Yapımı kolay ve son derece lezzetli bu kurabiyeler, tüm aile bireyleri tarafından sevilecek.

Çiğ Bademli Kavala Kurabiyesi Tarifi için Malzemeler

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

250 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bulamak için;
aldığı kadar un
bolca pudra şekeri

Çiğ Bademli Kavala Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bademleri iri iri parçalara ayırıp bir tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini güzelce yoğurun.
Kavrulmuş unu (soğumuş olmalı), beyaz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru orta kalınlıkta açın ve çay bardağıyla ay şeklini verin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde bolca pudra şekerine bulayın.