Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Ev yapımı kurabiye sevenler, bu tarife bayılacaksınız! Mısır ununun benzersiz dokusuyla hazırlanan bu kurabiye, hem kolay hem de son derece lezzetli. Misafirleriniz bu tarife hayran kalacak!

Kurabiye yapmayı seviyorsanız, mısır unlu kurabiye tarifimiz tam size göre. Bu kolay ve lezzetli tarifle, herkesin beğenisini kazanacak kurabiyeler yapabilirsiniz. Hadi fırınları ısıtalım ve başlayalım!

Ağızda dağılan bir lezzet, mısır ununun eşsiz dokusuyla buluşuyor. Bu mısır unlu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet sunacak. İşte adım adım tarifimiz.

Mısır Unlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı (kullanmasanızda olur sade sıvı yağ ilede yaptım önceden)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (akını dışına bulamak için ayır)
2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı süt

Bulamak için;

1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Mısır Unlu Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına un, kabartma tozu ve vanilya hariç bütün malzemeleri alıp güzelce karıştıralım. Son olarak un, kabartma tozu, vanilyayı da ekleyip kurabiye hamuru elde edelim.
Hamuru toparlamak için son olarak 3 yemek kaşığı süt ekleyip iyice toparlayalım.
İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp önce yumurta akına, daha sonra hindistan cevizine bulayarak tepsiye dizelim.
175 derecelik fırında 25 dakika pişirelim. Mis kokulu ağızda dağılan mısır unlu kurabiyelerimiz servise hazır.

İster çay saatlerinizde ister özel misafirleriniz için, bu mısır unlu kurabiye tarifi ile her zaman beğeni toplayacak bir lezzet sunabilirsiniz. Kolay ve pratik hazırlanışıyla, her seviyeden aşçılar için ideal. Mısır ununun verdiği benzersiz dokusu ve lezzetle, bu tarif mutfağınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve lezzetli sonuçların tadını çıkarın!