Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz ve herkesi hayran bırakacak Bursa usulü süt helvası tarifi için sizleri bekliyoruz.

Süt helvası, fırında üzeri kızaran, içi yumuşacık bir tatlıdır. Görünüş itibariyle sütlacı andıran bu tatlı, un, süt, şeker, yumurta ve tereyağı gibi az ve öz malzemelerle yapılır. Süt helvasının yapılışı, malzemeleri ve sunumu hakkında her şey haberimizde.
 

Süt Helvası Malzemeleri

Helva için:

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

1 litre süt
5 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
5 yemek kaşığı un (100 gram)
1 su bardağı toz şeker (200 gram)
1 paket vanilya
1 tane yumurta sarısı

Süt helvasının üzeri için:

3-4 yemek kaşığı fındık içi

Süt Helvası Nasıl Yapılır?

Sütümüzün yarısını uygun bir tencereye alalım. Ardından şekeri ilave edelim ve şeker eriyene kadar güzelce ocağın üzerinde karıştıralım.
Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok. Önemli olan şekerin sütün içinde iyice erimesidir.
Elimizde kalan sütü de tencereye ilave edelim. Daha sonra 1 tane yumurtayı içerisine kıralım. Güzelce çırptıktan sonra soğumaya bırakalım.
Bir tava alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim.
Tereyağını iyice eritelim ve ardından unu ekleyelim.
Unumuz hafif pembeleşinceye kadar iyice kavuralım. Burada unun kokusunun çıkması önemli bir noktadır.
Pembeleşmeye başlayan unumuzun içerisine yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
Yavaş yavaş karıştıralım ve kıvam alana kadar pişirelim.
Helvamız kıvam almaya başladıktan sonra içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim.
Çok fazla pişirmeden ocağın altını kapatalım.
Küçük boy bir borcama süt helvamızı dökelim. Dilerseniz tek kişilik toprak kaplara da dökebilirsiniz.
Fırınımızın sadece üst pişirme özelliğini kullanalım ve 200 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirelim.
Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun!