Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, süt ve yoğurtsuz bu özel poğaça tarifi, hem lezzetli oluyor hem de bayatlamıyor. Adım adım rehberimizle muhteşem sonuçlar alacaksınız

MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayıralım)
1, 5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya (yarım paket)
3. 5 su bardağı un

YAPILIŞI
1 su bardağı ılık su, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yumurtanın akı, 1,5 yemek kaşığı toz şeker ve yarım tatlı kaşığı tuzu bir kapta çırpın.

Bütün malzemeler özleştikten sonra yarım paket instant mayayı ve unu yavaş yavaş elde ettiğinizi ürünlerin içine eklemeye başlayın.

Hamur işlemini elde ettikten sonra üzerine streç filmle kapatın.

1 saat dinlenmeye bırakın.

Dinlemeye bıraktığınız hamuru daha sonra un serptiğiniz tezgaha alın ve hamuru 12 parçaya bölün.

Ellerinizle yuvarlak şekli verdiğiniz hamurları tepsiye dizmeye başlayın.

20 dakika boyunca da tepside bekletin. ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürün.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Çatalın ucuyla poğaçalarınızın üzerine çizikler atabilir ya da susam dökebilirsiniz.

180 derece fırında, fansız ayarda 25 dakika boyunca poğaçaları pişmeye bırakın.

Poğaçaları fırından çıktığı gibi tüketin.

 Afiyet olsun...