Bu ev yapımı açma tarifiyle, kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Kendi mutfağınızda, pastane lezzetinde açmalar yapabileceğinizi göreceksiniz. Hem ekonomik hem de lezzetli bu tarif, tüm aile için mükemmel bir seçim!

Mis gibi kokan, puf puf kabaran ev yapımı açmalar ile tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif, hem pratik hem de enfes sonuçlar vaat ediyor. İster çikolatalı, ister peynirli olsun, her çeşit açmayı kolayca yapabilirsiniz.

Bir poğaça bu kadar mı lezzetli olur? Tadına doyamayacağınız Dereotlu Poğaça tarifi Bir poğaça bu kadar mı lezzetli olur? Tadına doyamayacağınız Dereotlu Poğaça tarifi

Açma yapmak hiç bu kadar kolay ve zevkli olmamıştı! İçi yumuşacık, dışı ise hafif çıtır bu açmalar, tüm aile üyelerinin yüzünü güldürecek. Evde açma yapmanın tüm püf noktaları burada sizleri bekliyor.

Açma Malzemeleri

3 su bardağı ılık süt (200 ml ölçüde bardak kullanıldı)

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (bir yumurtanın sarısı açmanın üzerine kullanılacak.)

1.5 tatlı kaşığı kadar tuz

3 yemek kaşığı şeker

1 paket instant kuru maya

8- 8 buçuk su bardağı kadar un (unu eklerken kontrollü olalım)

İsteğe göre arasına zeytin, peynir, tereyağı veya çikolata koyabilirsiniz)Açma

Nasıl Yapılır?

Öncelikle açma yapılışı sırasında kullanacağımız malzemeleri tezgâha çıkaralım.

Karıştırma kabına ılık sütü dökelim ardından şekeri ve mayayı ilave ederek mayanın aktifleşmesi için karıştıralım. Mayanın aktif hale gelmesi için 5 dakika bekleyelim.

hariç diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.

Karıştırılan malzemelerin üzerine 8, 8 buçuk bardağı kadar unu yavaş ve kontrollü ekleyelim. Burada unu birden eklememek önemli bir nokta. Eğer 8 su bardağı unu birden eklerseniz hamurunuz zor kıvam alır.

Unu eklediğimiz hamuru yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.

Kulak memesi kıvamından az daha yumuşak hale gelene kadar hamuru yoğuralım.

Hamurumuz istediğimiz kıvama geldiğinde hamurun üzerini streç film ile kapatalım. Daha sonra sofra bezi gibi bir bez ile bir kat daha örtelim.

Hamurumuzun mayalanması yaklaşık 30-40 dakikayı alır. Eğer hamurunuz bu dakika içerisinde iyice kabarmadı ise biraz daha bekleme süresini uzatabilirsiniz.

Kabaran hamurunuzun üzerini açalım. Parçalar kopartarak elimizle çay tabağı genişliğinde açalım. Hamurumuzu rulo şeklinde olacak şekilde sağlı sollu kıvıralım. Açma şeklini her hamura tek tek verelim.

Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilen tepsiye hamurlarımızı aralıklı olacak şekilde dizelim.

Üzerine yumurta sarısı sürelim.

Dilerseniz açmalarınızın üzerine susam ve çörekotu dökebilirsiniz.

Açmalarımızı tepsi mayası yapalım. 15-20 dakika tepside bekletelim ve mayalanmasını sağlayalım.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Dilerseniz açma hamuruna şekil verme aşamasında içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Böylece zeytinli, çikolatalı, peynirli ve kaşarlı açma yapabilirsiniz.

Puf puf kabaran yumuşacık açmalarınız hazır.

Artık evde yumuşacık ve puf puf kabaran açmalar yapmak hiç zor değil! Bu basit ve etkileyici tarif ile açma yapmak, sabah kahvaltılarınızı ve özel günlerinizi şenlendirecek. Deneyimlerinizi ve açmalarınızın fotoğraflarını bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun, keyifli pişirmeler!

Editör: Haber Merkezi