Haşhaşlı çörek, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile evde pastane kalitesinde çörekler yapabilirsiniz.

Haşhaş ezmesi ile zenginleştirilmiş bu çörek tarifi, tüm ev halkını mutlu edecek. Adım adım haşhaşlı çörek yapımı için işte detaylar.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Eğer haşhaşlı çörek yapmayı hiç denemediyseniz, bu kolay ve lezzetli tarif ile başlamak için harika bir fırsat.

Haşhaşlı Çörek Tarifi için Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya
yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 4 su bardağı un

arasına sürmek için;

2,5 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı toz şeker

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabına ılık sütü, şekeri ve mayayı alarak karıştırın. Mayanın aktive olması için 5 dakika bekleyin.
Üzerine eritilmiş tereyağını, yumurtaları ve tuzu ekleyin. Kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
Haşhaş ezmesini, zeytinyağını ve şekeri bir kasede iyice karıştırın.
Mayalanan ve iki katına çıkan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurun. Hamuru dokuz parçaya bölerek bezeler yapın.
Her bezeyi merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde biraz açıp haşhaşlı harcınızdan her yere gelecek şekilde sürün.
Kenarından başlayarak rulo yapar gibi sarın. Sarıldıktan sonra uzunlamasına baş kısmının hemen altından tam ortadan ikiye kesin.
İki tarafını da açıp üst üste kıvırıp daire şekli verin. Bu şekilde geceye kadar hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Haşhaşlı çörek tarifi ile evde lezzetli ve pratik bir şekilde çörek yapabilirsiniz. Bu tarif, haşhaşın eşsiz lezzetini sofralarınıza taşıyarak herkesi memnun edecek. Deneyin ve bu klasik lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!