Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir tarif: Üzümlü ve limon rendesiyle hazırlanan pastane kurabiyesi. Kolay ve lezzetli bu tarifle, mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.

Limon rendesi ve üzümün harmanlandığı bu üzümlü kurabiye tarifi, çay saatlerinize lezzet katacak. Adım adım rehberimizle bu eşsiz lezzeti kolayca hazırlayın.

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi üzümlü kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Limon rendesi ve üzümle farklı bir lezzet yakalayacağınız bu tarif, kurabiye yapımındaki ustalığınızı da ortaya koyacak.

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Malzemeleri

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

180gram tereyağı
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu
Vanilya
300 gr un
1 çay bardağı üzüm

Üzeri İçin:

1 yumurta beyazı
10 ml ayçiçek yağı

Üzümlü Pastane Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamur karıştırma kabında tereyağı, bütün 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı ve toz şekeri bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve bu hamura üzümleri ilave ederek karıştırın.
Hamurdan parçalar alıp yuvarlatın ve üzerine elinizle hafifçe bastırıp şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pişirmek üzere pişirme kağıdı serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Üzerleri için sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırın ve kurabiyelere sürüp çatalla üzerlerini çizin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Bu üzümlü ve limonlu kurabiye tarifi, çay saatlerinizi lezzetle taçlandıracak. Kolay ve pratik yapımıyla, evde pastane kalitesinde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!