Tavada kolayca yapılabilen bazlama, puf puf dokusu ve leziz tadıyla kahvaltıların yeni yıldızı olmaya aday. Bu tarifi deneyerek sabahlarına farklı bir tat katın.

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek yumuşacık bir bazlama yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve pratik tarif, kısa sürede harikalar yaratmanızı sağlayacak.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Sabahları farklı ve lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için bazlama tarifi, ideal bir seçenek. Hem tatlılarla hem de tuzlularla harika giden bu lezzeti denemelisiniz.

MALZEMELER

6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su

TARİF

Ilık su, maya, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
Üzerine unun bir kısmını ilave edip tuzu da ekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Ara ara un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
8 eşit beze hazırlayıp yuvarlayın ve unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Isınmış tavada kabarcıkların oluşmasına izin vererek bazlamaları arkalı önlü yaklaşık 3'er dakika pişirin.
Yumuşacık bazlamaları sıcak sıcak servis edin.

Artık evde bazlama yapmanın püf noktalarını öğrendiniz. Bu tarif ile kahvaltılarınıza lezzet katarken, aynı zamanda evinizin neşesi olacak. Deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!