Tatlı krizine son verecek, pratik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Haşhaşlı İrmik Tatlısı tam da aradığınız tarif olabilir. Geleneksel Türk mutfağından esinlenerek hazırlanan bu tatlı, şerbetli yapısıyla damakları şenlendirecek. İşte adım adım tarifimiz!

Misafirlerinizi ağırlarken onlara farklı ve lezzetli bir tatlı sunmak ister misiniz? Haşhaşlı İrmik Tatlısı, hem pratik hem de şerbetli yapısıyla mükemmel bir seçenek. Bu geleneksel tatlının tarifini öğrenmek ve evde kolayca yapmak için hemen okumaya başlayın!

Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Haşhaşlı İrmik Tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir tarif. Geleneksel Türk tatlılarının bu nefis örneğini evinizde denemek için tarifimize göz atın!

Malzemeler

Kek için:

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Şerbet için:

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su

Yapılışı

Şerbetin Hazırlanması:

Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Kekin Hazırlanması:

Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp, mikserle iyice çırpın. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılmalıdır.
Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Kuru malzemeleri (kabartma tozu, vanilya, haşhaş, irmik ve un) yavaş yavaş eleyerek karışıma ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Pişirme:

Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin.

Şerbetleme:

Fırından çıkan keki, ilk sıcaklığı geçtikten sonra (yaklaşık 5 dakika bekleyin) dilimleyin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün. Kek şerbeti iyice çekene kadar bekleyin.

Krem Şantili Üzeri:

Bir paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırparak hazırlayın.
Şerbetini çeken kekin üzerine krem şantiyi eşit şekilde yayın.

Servis:

Krem şanti ile kapladığınız keki dilimleyin ve üzerine isteğe bağlı olarak fındık, ceviz veya hindistancevizi serpebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli Haşhaşlı İrmik Tatlısı tarifi ile evde tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Misafirlerinizi ve ailenizi bu geleneksel Türk tatlısıyla şımartın. Her diliminde mutluluk olan bu tatlı, sofralarınıza şıklık ve tat katacak. Afiyet olsun!