Tatlı krizlerine çözüm: Profiterol! Evde kolayca yapabileceğiniz bu nefis tatlı ile çay saatlerinizi ve özel günlerinizi taçlandırın. Profiterol yapmanın püf noktalarını ve lezzet sırlarını keşfetmek için tarifimizi takip edin.

Her lokmasında ayrı bir lezzet barındıran profiterol tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır mısınız? Adım adım açıklamalarımızla kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlıyı sevdiklerinizle paylaşın ve lezzetin tadını çıkarın.

Çikolata ve kremanın muhteşem uyumuyla hazırlanan profiterol, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Hem pratik hem de çok lezzetli olan bu tarifle misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtabilirsiniz. İşte adım adım profiterol yapımı!

MALZEMELER

Profiterol Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

TARİF

Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun
Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün

Adım adım tarifimizi takip ederek nefis profiteroller hazırlayabilirsiniz. Çikolata ve kremanın mükemmel uyumunu evinizde yakalayın ve sevdiklerinize ikram edin. Şimdiden afiyet olsun!