Doğal malzemelerle kendi acı sosunuzu hazırlamaya ne dersiniz? Sofralarınızda trendleri yakalamak istiyorsanız, acı sos tarifini denemelisiniz. Sağlığınız için de faydalı olan bu sos, yemeklerinize lezzet katacak. Bu sırada saklı kalan acı sos tarifini haberimizde...

MALZEMELER

1 kilo domates
15 adet acı biber
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı kaya tuzu tepeleme olmasın damak tadınıza göre ekleyin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sirke (Üzüm veya elma farketmez)
2 tane küp şeker

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

YAPILIŞI

Domatesleri robottan geçirin ve tencereye alıp üzerine tuzu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın.
Daha sonra doğradığımız biberleri ve robotta çekilmiş sarımsakları ekleyip bir 5 dakika kaynatalım.
Zeytinyağı sirke ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Son olarak ince doğranmış maydanozu ekleyin ve 5 dakika sonra altını kapatıp kavanozlara doldurun
Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumaya bırakalım.
Soğuyunca düz çevirin ister dolapta ister ışık almayan bir yerde muhafaza edin