Tatlı krizine hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, sütlü irmik tatlısı tam size göre. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanan bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte, adım adım sütlü irmik tatlısı yapımı.

Yaz aylarının favori tatlılarından biri olan sütlü irmik tatlısı, pratik yapımı ve hafif lezzetiyle dikkat çekiyor. Soğuk olarak servis edilen bu tatlı, taze meyve dilimleri ve çikolata sosuyla daha da lezzetli hale gelebilir. İşte, sütlü irmik tatlısı tarifi.

Sütlü irmik tatlısı, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor. Misafirlerinizi etkilemek ve onlara hafif bir tatlı sunmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz sütlü irmik tatlısı tarifi.

SÜTLÜ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

9 yemek kaşığı irmik
5 su bardağı süt (1 litre)
10 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
1 çay kaşığı tarçın (servis adımı için)

SÜTLÜ İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

1 litre olarak hazır ettiğiniz soğuk suyu tencereye boşaltarak tarife başlayın. Süte 9 yemek kaşığı ve 10 yemek kaşığı şekeri ilave edin.
Ardından kısık ateşe sütü getirin ve boza kıvamı elde edene kadar karıştırın.
1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilini ilgili kıvama ekleyin.
Bu karışımı biraz karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için zaman tanıyın.
Öncesinden su ile ıslattığınız kalıba hazırladığınız karışımı boşaltın. Bu aşamada biraz daha soğumasını bekleyin. Hazırladığınız irmik tatlısını buzdolabında minimum 4 saat bekletmelisiniz.
Hazırladığınız tatlı iyice soğuduktan sonra kalıbın üzerinden çıkararak üzerine Hindistan cevizi, tarçın ya da sevdiğiniz meyveleri ekleyin.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Sütlü irmik tatlısı, pratik yapımı ve mükemmel lezzetiyle tatlı krizlerinize son verecek. Soğuk olarak servis edilen bu tatlı, özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek. Afiyet olsun!