Ağızda dağılan ve kıyır kıyır yapısıyla bilinen un kurabiyesi, kahve veya çay saatlerinin vazgeçilmezi. Bu lezzeti evde denemek ve pastane usulü yapmak için ihtiyacınız olan tarif burada. Kolay yapımı ve lezzetiyle dikkat çeken un kurabiyesinin tarifi...

Un kurabiyesi, kıyır kıyır yapısı ve ağızda dağılan lezzetiyle çay saatlerinin vazgeçilmezi. Üstelik yapımı da oldukça kolay. Bu tarif ile evde pastane usulü un kurabiyesi yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve adım adım tarifimiz.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Kıyır kıyır ve ağızda dağılan un kurabiyesi, herkesin favori kurabiyelerinden biri. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Eğer siz de bu lezzeti evde denemek istiyorsanız, size pastane usulü un kurabiyesi tarifimizi sunuyoruz. İşte malzemeler ve yapım aşamaları.

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.
Bu tarif ile yaklaşık 30 adet un kurabiyesi elde edilir.

Kıyır kıyır ve ağızda dağılan bu un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinize lezzet katabilirsiniz. Kolay yapımı ve uzun süre dayanabilmesi sayesinde favoriniz olacak. Denediğinizde ne kadar lezzetli olduğunu görecek ve tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz. Afiyet olsun!