Gaziantep'in sevilen tatlısı katmer, MasterChef'te yarışmacıların hünerlerini sergilediği bir yemek haline geldi. Eğer siz de bu lezzeti evde denemek istiyorsanız, işte adım adım katmer tarifi!

MasterChef'in son bölümünde yarışmacılar, Gaziantep'in ünlü tatlısı katmeri yaparak şeflerin beğenisini kazanmaya çalıştı. Evde aynı lezzeti yakalamak için gereken tarif ve malzemeleri sizin için derledik.

MasterChef izleyicilerinin merakla beklediği katmer tarifi nihayet açıklandı. Gaziantep’in bu eşsiz tatlısını evde yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

MALZEMELER

İçi için:

2,5 su bardağı süt

60 gram irmik

1/2 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı toz Antep fıstığı (boz fıstık)

Katmer hamuru için:

500 gram un

250 ml. ılık su

1 çay kaşığı tuz

Katmerleri pişirmek için:

1 yemek kaşığı tereyağı

Servisi için:

3 top sade dondurma

HAZIRLANIŞI

İlk olarak elediğiniz unun içerisine tuz ve yavaş yavaş su ekleyin. Hamur toparlanana kadar yoğurma işlemine devam edin.

3 eşit parçaya bölünen hamur toplarının orta kısımlarına ayçiçek yağı dökün ve 12 saat bekletin.

Tatlının içi için sütü tencerede kaynamaya alın ve irmik ekleyerek lapa bir kıvam elde edene kadar pişirin. Bu karışımın soğuması önemli.

Hamur bezelerini merdane yardımı ile açın. Baklava yufkası inceliğinde açılan katmerlerin kenarlarında dört bir yandan dikdörtgen olacak şekilde katlayın.

Hamurun iç kısımlarına toz şeker ve hazırlanan lapa karışımı ekleyin. Son olarak bol fıstık ya da tercih ettiğiniz fındık, ceviz gibi yemişleri ilave edin.

Hamuru kare şeklini alacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutarak kapatın.
Tereyağı ile yağlanan fırın tepsisine yerleştirilen katmerleri 180 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin.

Yanında dondurma ya da kaymak ile servis edebilirsiniz.

MasterChef'teki yarışmacıların kıyasıya mücadele ettiği katmer yapımı, evde de kolaylıkla denenebilir bir tarife dönüştü. Bu tarif sayesinde, Gaziantep'in meşhur tatlısını kendi mutfağınızda hazırlayabilir, ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Yemek yapmanın keyfini çıkarın ve bu kültürel lezzeti yaşatın! Afiyet olsun.