Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Ev yapımı bir kahvaltılık sos ile gününüze lezzet katmaya ne dersiniz? İşte adım adım kolay ve enfes bir sos tarifi. Deneyin, kahvaltılarınız bir daha asla aynı olmayacak!

Sağlıklı ve leziz bir başlangıç için ev yapımı kahvaltılık sosunuzu kendiniz yapın. Bu tarif, tüm ailenizin beğenisini toplayacak ve sabahları bir araya gelmenizi sağlayacak.

Bu kahvaltılık sos tarifi, patlıcan, kapya biber ve domatesin muhteşem uyumuyla, kahvaltılarınıza eşsiz bir tat katacak. Yedikçe yiyesiniz gelecek bu sos, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!

MALZEMELER

2 kilogram patlıcan
2 kilogram etli kapya biber
2 kilogram domates
2 kilogram tarla domatesi
4 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kaya tuzu
2 tatlı kaşığı çemen tozu
2 tatlı kaşığı anık(anuh)

TARİF

Patlıcan ve biberler yıkanıp közlenir. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabukları soyulur ve blenderdan geçirilir.
Domatesler dörde bölünür ve bir büyük tencereye alınır. Orta ateşte yarım saat kaynatılır, blenderdan geçirilir ve tekrar 35-40 dakika kadar daha kaynatılır.
Daha sonra blenderdan geçirilmiş patlıcan ve kapya biber, kaynayan domates sosuna eklenir. Tuz, sarımsak, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.
Baharatları ve salçası da eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve sıcak sıcak kavanozlara doldurulup ağızları sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Bir gün sonra saklayacağınız rafa kaldırabilirsiniz.