Yüzyıllar öncesinden günümüze, enerji bombası Kavut Tatlısı! Enerjinize enerji katacak bu lezzetli ve geleneksel tarifi hemen deneyin.
Kadim bir lezzet olan Kavut Tatlısı, enerjinize enerji katacak! Geleneksel ve lezzetli bu tarifi denemeye ne dersiniz?
KAVUT TATLISI NEDİR?
Oldukça eskiye dayanan ve günümüzde de azda olsa bilinen kavut tatlısı, Van başta olmak üzere, Iğdır, Doğu Karadeniz, Sivas’ın Altınyayla ilçesi de başta olmak üzere birçok yerde yapılmaktadır. Seferberlik tatlısı olarak bilinen kavut tatlısı aynı zamanda Anadolu insanının kıtlık zamanında bulduğu bir tatlıdır.
KAVUT TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
50 gram tereyağı
1,5 su bardağı buğday
Bal, şeker, pekmez ya da reçel
1 kase ceviz
YAPILIŞI
İlk olarak tereyağını eritin ardından buğdayları atın ve 15 dakika kavurun
Üzerine tercihe göre bal, pekmez, şeker ya da reçel ekleyerek cevizle birlikte servis edin.
Afiyet olsun...