Klasik kuru dolma tarifini bir kenara bırakın, çünkü ekşili kuru dolma zamanı! Sumaklı ve ekşili bu enfes tarifi kaçırmayın, adım adım tarifi...

EKŞİLİ KURU DOLMA TARİFİ

MALZEMELER

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

15 tane kurutulmuş dolmalık patlıcan
2 soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 susuz domates
Yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı biber salçası ve domates salçası
Tuz, pulbiber, karabiber

ÜZERİ İÇİN;

Zeytinyağı
1 yemek kaşığı sumak
1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

1. Kuru patlıcanları 10 dakika kaynatın. 
2. Soğanı küp küp doğrayın. Pirinç, baharat, domates ve salçayı ilave edin. 
3. Patlıcanları bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun. Tencereye patlıcanları dizin.
4. Patlıcanları kaynattığınız sudan 1 bardak su ayırın ve süzün. 1 bardak suya bir kaşık sumak ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sumak, dolmaya ekşiliğini verecek.
5. Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin ve dolmaların üzerine yerleştirin.
6. Üzerinde zeytinyağı gezdirerek 45 dakika pişirin.

Afiyet olsun!