Her ısırıkta farklı renklerle karşılaşacağınız, yedikçe yedirten vanilyalı kekin bu eşsiz tarifini kaçırmamanızı öneririz.

Eğlenceli bir lezzet rüzgarı geliyor! Renkli süslemeleriyle göz dolduran, yumuşacık vanilyalı kek tarifimiz, tatlı anlarınıza eşlik edecek.

Malzeme Listesi

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

230 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
400 gr toz şeker
2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
2,5 çay kaşığı vanilya
120 gr yoğurt
285 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 fincan tam yağlı süt
94 gr renkli süsleme şekeri
170 gr tereyağı - üzerindeki şekerleme için
360 gr pudra şekeri - üzerindeki şekerleme için
3 çay kaşığı tam yağlı süt - üzerindeki şekerleme için
2 çay kaşığı vanilya - üzerindeki şekerleme için
1/8 çay kaşığı tuz - üzerindeki şekerleme için

Hazırlanışı

Fırını önceden 180°C'ye kadar ısıtın. 30x43 pişirme tepsinizi yağlayıp biraz unladıktan sonra kenara koyun.

Büyük bir kasede, bir el mikseri ile tereyağını bir dakika boyunca, krema kıvamına gelene kadar orta hızda karıştırın. Daha sonra şeker ekleyip kıvamı pofuduk, rengi açık renk olana kadar karıştırmaya devam edin.

Başka büyük bir kaseye, un, kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırın. Bu karışımın yarısını bir önceki karışıma ekleyin ve düşük hızda beş saniye çırpın. Sütün yarısını ekleyin. Düşük hızda beş saniye çırpın. Aynı işlemleri un karışımının ve sütün geri kalanını yavaş yavaş dökerek karışım yumuşak ve iyice homojenize olana kadar devam edin. Renkli süsleme şekerlerini ekleyin. Bunları ne kadar sevdiğinize bağlı olarak ya tamamını ya da gözünüze kestirdiğiniz kadarını ekleyebilirsiniz.

Kek karışımını tepsiye döküp plastik bir spatula yardımı ile iyice yayın ve düzleştirin. Üzeri kahverengileşene kadar veya 20-24 dakika arası pişirin. Piştiğine emin olmak için kekin ortasına bir kürdan batırabilirsiniz. Kürdanı çıkardığınızda kek parçaları kürdana yapışmamışsa fırından alabilirsiniz. Her tarafının eşit pişmesi için 1-2 defa tepsiyi döndürebilirsiniz.

ŞEKERLEME İÇİN: Mikser ile tereyağını krema kıvamına gelene kadar orta hızda karıştırın. Düşük hıza alıp pudra şekeri, süt, vanilya ve tuz ekleyin. Sonra yüksek hızda 3 dakika boyunca karıştırın. Eğer fazla ince olmuşsa pudra şekeri, çok yoğun olmuşsa süt ve çok tatlı olmuşsa bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.

Şekerlemeyi kek soğuduktan sonra eşit bir şekilde üzerine yayın ve düzleştirin. Son olarak renkli süsleme şekerlerini üzerine serpiştirin. Beş güne kadar buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.