Pratik ve lezzetli bir kahvaltılık arayışındaysanız, tavada börek tarifimiz tam size göre! 20 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday.

Hızlı, kolay ve ağız sulandıran bir tarif arayanlar, doğru yerdesiniz! Tavada börek, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak ve diyetinize ara vermenize neden olacak kadar lezzetli.

Diyetinizi bir kenara bırakıp, kahvaltıda gerçek bir lezzet şöleni yaşamaya hazır mısınız? Tavada börek tarifimiz, 20 dakikada hazır ve ailece bayılacağınız bir tat sunuyor.

TAVADA BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZMELER

4 adet yufka

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

Bir yemek kaşığı soda

50 gram beyaz peynir

30 gram kaşar peynir

YAPILIŞI

Sıvıyağ, süt ve sodayı karıştırın.

Yanmaz bir tavayı yağlayıp ilk yufkayı serin.

Arasına hazırladığınız karışımı sürün. Ardından çok az kaşar rendeleyin.

İkinci yufkayı koyun onu da yağlayın ancak bu kez arasına beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak koyun.

Üzerine bir yufka daha serin onu da yağlayın. Çok az kaşar serpiştirin.

Daha sonra son yufkayı koyun yağlayın içe doğru katlayın.

Ocağın altını kısık ateşte açın.

Ağır ağır pişsin. Yönünü çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayın.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Tavada börek tarifi, pratikliği ve lezzeti ile kahvaltı sofralarınızda yeni bir dönem başlatıyor. Hem hızlıca hazırlanabilmesi hem de damak çatlatan tadıyla, bu tarif kısa sürede en sevdiğiniz kahvaltılıklar arasına girecek. Ailenizle birlikte bu lezzeti deneyimleyin ve kahvaltılarınızı bir adım öteye taşıyın. Unutmayın, güzel bir gün lezzetli bir kahvaltıyla başlar!