Çay saatlerinizi zenginleştirecek muhteşem bir tarif: Galeta unlu poğaça! Hem dışı çıtır çıtır hem de içi yumuşacık bu poğaça, patatesli ve peynirli iç harcıyla herkesin beğenisini toplayacak.

Eğer çay saatleriniz için lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, galeta unlu poğaça tam size göre. Bu tarif, çayınızın yanında sunabileceğiniz enfes bir seçenek sunuyor. Her ısırıkta lezzetli bir sürprizle karşılaşacaksınız.

Galeta unlu poğaça, dışı çıtır, içi yumuşacık yapısıyla çay saatlerinizin starı olmaya aday. Bu lezzetli poğaça tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılın.

Malzemler:

Hamuru için;

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

125 gram tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin akı ayrılacak)
3,5 su bardağı un (500gr)
1,5 tatlı kaşığı (2 paket kabartma tozu)

İçi için;

3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber

Üzeri için;

2 su bardağı galeta unu

Pişirme Derecesi ve Süresi:

170 derecede 25-30 dakika

Yapılışı:

Hamur malzemelerini derin bir kapta karıştırın, unu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Haşlanmış patatesleri, kaşar peyniri rendesi ile püre haline getirin, tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle avuç içi büyüklüğünde açtırın.
İçine 1 tatlı kaşığı patatesli harçtan ekleyerek uçlarını birleştirin ve yuvarlak şekil verin.
Poğaçaları önce yumurta akına daha sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Ilık servis edin.