Eğer sürekli olarak dışarıdan açma alıyorsanız, evde kendi açmanızı yapmanın zamanı gelmiş demektir. Bu kolay ve lezzetli tarif ile kendi ellerinizle pofuduk, yumuşacık açmalar yapabilir, aileniz ve sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşabilirsiniz. İşte adım adım ev yapımı açma tarifi!

MALZEMELER

2,5 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
8 su bardağı un
1 çay kaşığı (tepeleme) mahlep

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

TARİF

Derin bir kâseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin.
Ardından sıvı yağı ekleyin.
Yumurta beyazlarını ekleyin.
Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin. Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Mayaladığınız hamurdan, açmalarınızın olmasını istediğiniz büyüklüğe göre iki şerit alarak ikisini de rulo haline getirin.
İki hamuru birbirine dolayın ve açma şeklini verin.
Şekil verdiğiniz açmaları fırın tepsisine alın ve üzerine yumurta sarılarını sürün. 15 dakika tepsi mayası için kenarda bekletin.
Alt-üst ayarlı fansız fırının orta kısmında 190 derecede 30 dakika kadar açmaların üzeri ve altı kızarana kadar pişirin.

Bu kolay ve lezzetli açma tarifi ile kahvaltılarınız artık çok daha özel olacak. Ev yapımı açma, hem sağlık açısından daha iyi bir seçenek hem de lezzetiyle dışarıdan alınanlardan farksız. Bu tarif ile açma yapmak artık çok kolay. Siz de bu tarifi deneyerek kendi lezzetli açmalarınızı yapabilir, ailenizle birlikte keyifli kahvaltıların tadını çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!