Fransız mutfağının vazgeçilmez tatlılarından ekler, şimdi evinizde! Bu pratik ve lezzetli tarifle, pastanelerdeki gibi mükemmel eklerleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak bu nefis ekler tarifini mutlaka deneyin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Ekler sevenler için harika bir tarifle karşınızdayız! Bu tarifle evde pastane kalitesinde ekler yapabilir, misafirlerinize ve sevdiklerinize nefis bir lezzet sunabilirsiniz. Kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz ekler tarifini mutlaka deneyin.

Pastane lezzetini evinize taşımak ister misiniz? Bu ekler tarifi ile Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından birini kolayca hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizi ve özel günlerinizi şenlendirecek bu lezzetli ekler tarifini denemeden geçmeyin.

Malzemeler

Krema İçin:

800 ml süt
1 yumurta sarısı
115 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
70 gr un (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
40 gr nişasta (yarım su bardağından 1 parmak az)
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 küçük Türk kahvesi fincanı soğuk süt
1 poşet krem şanti

Hamur İçin:

100 gr tereyağı veya margarin
10 gr şeker (bir tatlı kaşığı)
1 çimdik tuz
200 ml su
1 paket vanilya
125 gr un (1 su bardağından 1 parmak fazla)
4 adet yumurta

Üzeri İçin:

100 gram sütlü çikolata
100 gram bitter çikolata

Dekor İçin:

25 gram beyaz çikolata
Not: Kullanılan bardak ölçüsü 170 ml.

Tarifi

Krema Yapımı:

Krema Hazırlığı:

Bir tencereye şeker, yumurta sarısı, süt, un ve nişasta ekleyin.
Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Muhallebi sıcakken vanilya ve tereyağını ekleyin, yağ eriyene kadar karıştırın.
Üzerine streç film örtüp buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra bir fincan soğuk sütle krem şantiyi katılaşana kadar çırpın.
Soğumuş olan muhallebiyi mikserle çırpın, ardından çırpılmış şantiyi ekleyin ve birlikte iyice çırpın.

Hamur Yapımı:

Hamurun Hazırlığı:

Tencereye su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı alın, kaynatın.
Kaynayan suya unu ekleyin ve sürekli karıştırarak hamur haline getirin.
Hamur toparlanınca yaklaşık 3-5 dakika daha ocakta karıştırmaya devam edin, sonra soğumaya bırakın.
Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle karıştırın.
Yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamuru sıkma torbasına doldurun.
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye ince uzun şeritler sıkın.

Pişirme:

Fırında Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurları 40-45 dakika pişirin.
Pişen hamurları fırının kapağını açmadan yaklaşık 25-30 dakika sıcak fırında bekletin, böylece hamurlar tamamen kendini çeker.

Eklerlerin Hazırlanması:

Eklerlerin Şekillendirilmesi:

Soğumuş ekler hamurlarını ortadan ikiye kesin.
Alt parçalara bol krema sıkın.
Üst parçaları benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayın ve kremanın üzerine kapatın.

Tüm eklerleri bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerine arzuya göre eritilmiş beyaz, sütlü veya bitter çikolata ile dekor verin veya fındık, fıstık serpin.

Bu detaylı ekler tarifi ile artık siz de evinizde pastanelerde satılan lezzetleri kolayca yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de enfes bu tatlıyla, özel günlerinizi ve günlük lezzet arayışlarınızı zenginleştirebilirsiniz. Ev yapımı eklerlerinizle sevdiklerinizi mutlu edin! Afiyet olsun.