Lahmacun severler buraya! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz lahmacun tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya hazır mısınız? Hamurdan harca, her detayını sizinle paylaştığımız bu tarifle, dışarıdan lahmacun almanıza gerek kalmayacak. İşte lezzet dolu ev yapımı lahmacun tarifi...

Çıtır çıtır hamuru ve bol malzemeli harcı ile ev yapımı lahmacun, sofralarınıza lezzet katacak. Pratik yapımı ve enfes tadıyla herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Adım adım anlattığımız bu tarifle, evde lahmacun yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İşte detaylar...

Dışarıdan aldığınız lahmacunların yerini alacak harika bir tarifle karşınızdayız. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lahmacun tarifi, lezzeti ve pratikliğiyle favoriniz olacak. Hamurundan harcına, adım adım anlatımıyla işte ev yapımı lahmacun tarifi. Haydi mutfağa, lezzetli lahmacunlar yapmaya!

Malzemeler

Hamuru İçin:

1.5 kg un
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar ılık su 

Kıymalı Harcı İçin:

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

500 gram kıyma
5 adet yeşil ince biber
1 adet kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
Küçük 1 bağ maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Hamur Hazırlığı:

Unu geniş bir kaba alın. Üzerine instant maya, şeker ve tuzu ekleyin.
Ilık sütü ve sıvı yağı ilave edin. Karışımı yoğurun.
Yavaş yavaş ılık su ekleyerek poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin.

Kıymalı Harcın Hazırlığı:

Yeşil biber, kırmızı biber, soğan, sarımsak, domates ve maydanozu rondodan geçirin.
Rondodan geçirilen malzemeleri kıymaya ekleyin.
Domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve sıvı yağı ekleyerek iyice karıştırın.

Lahmacun Yapımı:

Mayalanan hamurdan bezeler yapın.
Her bezeyi merdane yardımıyla ince yuvarlaklar şeklinde açın.
Hamuru pişirme kağıdının üzerine koyun ve üzerine kıymalı harcı kaşık yardımıyla yayın.
Hazırladığınız lahmacunları silex veya fırında pişirin. (Fırın kullanıyorsanız 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.)

Servis:

Pişen lahmacunları sıcak servis edin. Dilerseniz yanında limon, maydanoz ve soğan ile servis yapabilirsiniz.

Ev yapımı lahmacun tarifi ile sofralarınıza lezzet katmanın keyfini çıkarın. Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde, dışarıdan lahmacun almanıza gerek kalmayacak. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi ev yapımı lahmacunlarla şımartın. Şimdiden afiyet olsun!