Çikolatalı profiterol, tatlı krizlerinin vazgeçilmezi ve herkesin sevdiği bir lezzet. Evde de kolayca yapabileceğiniz bu tarif, pastane lezzetlerini aratmayacak!

Tatlı dünyasının en sevilen lezzetlerinden biri olan profiterol, bu tarif ile evde de hazırlanabilir. Bol çikolatalı ve çıtır hamurlu bu lezzeti deneyimlemek için tarifimizi uygulayın.

Profiterol yapımı zor gibi görünse de aslında oldukça basit! Bu basit adımlarla siz de evinizde pastane tadında profiteroller yapabilir, sevdiklerinizi bu lezzetle şımartabilirsiniz.

MALZEMELER

Profiterol Hamuru İçin:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz

Kreması İçin:

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

500 mililitre süt (2,5 su bardağı)
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin (veya vanilya çubuğu)
1 tatlı kaşığı tereyağı

Çikolata Sosu İçin:

220 gram bitter çikolata
200 gram krema (1 kutu)

TARİF

Kremasını hazırlamak için, bir sos tenceresine süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli olarak karıştırın.
Koyulaşan kremaya tereyağı ilave edip karıştırın, ocaktan alın ve oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma poşetine doldurup, en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Profiterol hamurunu hazırlamak için, su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin.
Ardından unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırın. Toparlanan hamuru ocaktan alıp bir kaseye alın ve oda sıcaklığında, ara ara hamuru karıştırarak 15 dakika soğutun
Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş ve soğumuş olan hamura yedirin.
Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra elastik ve yapışkan bir hamur elde edin ve sıkma poşetine alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın. Hamurları düzeltmek için elinizi ıslatıp üzerlerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurların alt kısımlarından bıçak yardımıyla delik açın. İçini hazırladığınız kremayla doldurun.
Çikolata sosu için; küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine krema ilave edip güzelce karıştırın. Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerine dökün

Profiterol, özellikle çikolata severler için mükemmel bir tatlı seçimidir. Evde yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay olan bu lezzeti, verdiğimiz tarif ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Her aşamasıyla ayrı bir keyif veren bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Şimdi deneme zamanı, afiyet olsun!