Çayın yanına mükemmel bir eşlikçi arıyorsanız, yumuşacık poğaça tarifimiz tam size göre. Kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli poğaçalar, sabah kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha keyifli hale getirecek. Ağızda dağılan bu enfes poğaçaları mutlaka deneyin!

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz yumuşacık poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi renklendirin. Bu tarifle hazırlayacağınız poğaçalar, hem lezzeti hem de yumuşaklığı ile herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım yumuşacık poğaça tarifi ve malzemeleri...

Yumuşacık ve ağızda dağılan poğaçalar yapmak ister misiniz? Bu tarifle hem kolayca hem de lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılarınızda ve çay saatlerinizde keyifle tüketeceğiniz bu yumuşacık poğaçalar, herkesin favorisi olacak. İşte detaylı tarifimiz...

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
25 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı)

İçi İçin:

Kaşar peyniri rendesi

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı:

Mayayı Hazırlayın:

Sütü ocağa koyup ılıtın.
Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayın.
Karışımın ağzını kapatıp 5-10 dakika bekletin.

Hamuru Hazırlayın:

Yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve tuzu koyup karıştırın.
Mayalı sütü de ilave edin.
Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur çok sert olmayacak, yumuşak bir hamur elde edin.

Mayalanma Süreci:

Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve kenarlarını sofra bezi ile sarın.
Hamuru 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.
Vaktiniz yoksa, fırını 50 dereceye ısıtın, kapatın ve hamuru fırında mayalanmaya bırakın.

Poğaçaları Şekillendirin:

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açın.
İçine rendelenmiş kaşar peynirini koyup şekil verin ve tepsiye dizin.
Tepsi mayası için 30 dakika bekletin.

Üzerini Hazırlayın:

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
Susam ve çörek otu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra temiz bir mutfak beziyle sıcakken üzerini örtün.

5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor 5 dakikada mükemmel lezzet: Revaniyi bir kere bu tarifle yapanlar bir daha başka tarif aramıyor

Püf Noktaları:

Mayalanan hamuru ne kadar az oynarsanız o kadar yumuşacık olacaktır. Hamuru çok yoğurmayın ki kabarmaya devam etsin.
Hamurun yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda olması önemlidir. Gerekirse un miktarını ayarlayın.

Yumuşacık poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi lezzet dolu anlara dönüştürebilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarif, hem ailenizin hem de misafirlerinizin favorisi olacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaçalar ile mutfakta harikalar yaratın. Şimdiden afiyet olsun!