Fırında makarna, klasik lezzetlerin başında gelir ve her zaman büyük beğeni toplar. Beşamel sosun kremamsı yapısı ve kaşar peynirinin enfes aromasıyla hazırlanan bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis makarnayı hemen deneyin!

Sofralarınızda hem şık hem de lezzetli bir yemek sunmak ister misiniz? Fırında makarna tarifi tam da aradığınız lezzeti sunuyor. Yumuşacık beşamel sosuyla buluşan makarnalar, üzeri nar gibi kızarmış kaşar peyniriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.

Fırında makarna, her öğünde keyifle tüketilebilecek bir klasik. Beşamel sosun kremsi lezzetiyle zenginleşen bu tarif, üzerine serpiştirilen kaşar peyniriyle tam bir lezzet bombası haline geliyor. Misafirlerinizi veya ailenizi memnun etmek için bu kolay tarifi mutlaka deneyin!

MALZEMELER

İçi için:

1 paket fırın makarna
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Beşamel Sos İçin:

4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/2 adet muskat cevizi

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

TARİF

Beşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.
Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.
Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.
Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin

Fırında makarna, hem yapımı kolay hem de lezzeti mükemmel bir tarif olarak sofralarınıza konuk oluyor. Beşamel sosun kremsi yapısı ve kaşar peynirinin eriyip nar gibi kızaran hali, bu yemeği vazgeçilmez kılıyor. Pratikliği ile de öne çıkan bu tarif, özellikle kalabalık sofralar için ideal. İlk lokmadan itibaren beğeni toplayacak bu lezzeti mutlaka deneyin ve sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!