Tatlı krizine son verecek, yumuşacık bulut kek tarifimizle karşınızdayız. Limon aromasıyla ferahlatıcı bir lezzet sunan bu kek, yapımı kolay ve sonuçları mükemmel bir tarif. İşte adım adım bulut kek yapımı.

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Pofuduk ve yumuşacık kek sevenler için harika bir tarifimiz var! Limonlu bulut kek tarifi ile, mutfağınızda mis gibi kokan ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan bir kek hazırlayabilirsiniz. Hadi başlayalım.

Yumuşacık bulut kek tarifi ile evinizde nefis bir kek yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, kolay yapımı ve enfes limon aromasıyla hem sizi hem de sevdiklerinizi mutlu edecek. Kek yapmanın püf noktalarını keşfetmek için tarife göz atın.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat

Kalıbı yağlamak için;

Tereyağı

TARİF

Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
Kek hamuruz hazır hale geldikten sonra kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Bu aşamada kekinizi fırından aldıktan sonra dinlendirmeniz çok önemli. Aksi halde kekiniz sıcak olduğu için ters çevirdiğinizde parçalanabilir.
Hazırladığımız sünger kekimizi dilimleyelim ve servis edelim.

Yumuşacık bulut kek tarifi ile evde lezzetli ve hafif bir kek hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, hem pratik hem de herkesin beğenisini kazanacak kadar lezzetli. Misafirlerinize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz bu nefis kekle sofralarınıza tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!