Islak kek, çay saatlerinin vazgeçilmezi ve özel günlerin yıldızı! Bu tarif ile ıslak keğin nasıl mükemmel kıvamda ve lezzette yapıldığını adım adım öğreneceksiniz.
Herkesin sevdiği ıslak kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu basit ve detaylı rehber ile siz de evinizde ıslak kek ustası olabilirsiniz.
Çikolatalı tatlı denildiğinde akla ilk gelenlerden olan ıslak kek, bu tarif ile evde çok basit! Adım adım yapılışını sizlerle paylaşıyor ve mükemmel sonuçlar almanızı sağlıyoruz.
Islak Kek Tarifi için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
sosu için;
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
İlk olarak sosu hazırlamak için, uygun bir tencereye süt, sıvıyağ, kakao ve şeker koyun. Karıştırarak kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını dökün ve yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız keki dilimleyin ve soğuyan sosu sıcak kekin her yerine gelecek şekilde dökün.
Kek sosu çekince servis yapabilirsiniz.