Mis gibi sade kek kokusuyla evinizi doldurmak istemez misiniz? Hem pratik hem de lezzetli bu sade kek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürebilirsiniz.

Ev yapımı keklerin yeri her zaman ayrıdır, özellikle de sade kek gibi zamanın ötesinde bir lezzet söz konusu olduğunda. Bu basit ama etkileyici tarifle, sade kekin mükemmel dokusunu ve tadını keşfedin.

Herkesin aradığı o mükemmel sade kek tarifine ne dersiniz? Hem kolay hem de lezzetli bir tarif arayanlar için, adımları takip ederek harikalar yaratabileceğiniz bir rehber hazırladık.

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2 buçuk su bardağı un

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Sade kek nasıl yapılır?

Öncelikle kek kalıbınızı tereyağıyla iyice yağlayıp bir kenara alın. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
Kek hamuru için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da malzemeye ekleyip güzelce karıştırın.
Kek hamurunu önceden yağladığınız kek kalıbına boşaltıp fırına verin. Kekiniz kabarana kadar fırının kapağını hiç açmayın. 40 dakika kadar pişirdikten sonra keke kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Dilimleyip servis edin.

Bu pratik sade kek tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli sonuçlar doğuracak. Sade kekin bu muhteşem tarifi, hem acemi hem de deneyimli aşçılar için mükemmel sonuçlar garantisi veriyor. Artık özel günlerde, misafir ağırlarken ya da sadece kendinize bir lezzet şöleni yapmak istediğinizde, bu tarif elinizin altında. Unutmayın, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmak için sınırlarınızı zorlayın ve bu basit, ama etkileyici tarifle kek yapmanın keyfini çıkarın.