Yumuşacık poğaçalar, kahvaltıdan çay saatine kadar her öğünde sevilerek tüketilir. Eğer siz de pastane poğaçaları kadar yumuşak ve lezzetli poğaçalar yapmak istiyorsanız, bu pamuk poğaça tarifi tam size göre. Adım adım anlattığımız tarifle, evde kolayca pamuk gibi poğaçalar yapabilirsiniz.

Anne poğaçasının yumuşacık dokusunu ve lezzetini evde yakalamak artık çok kolay. Bu pamuk poğaça tarifi ile, pastane poğaçalarını aratmayacak yumuşaklıkta ve lezzette poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte, pamuk poğaça yapmanın püf noktaları.

Evde yumuşacık ve lezzetli poğaçalar yapmak isteyenler için mükemmel bir tarifimiz var: Pamuk poğaça. Günün her saatinde keyifle tüketebileceğiniz bu poğaçalar, hem kolay hem de pratik bir şekilde hazırlanıyor. İşte, adım adım pamuk poğaça tarifi.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı dışına sürülecek)
1,5 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

İçi için:

3 su bardağı kaşar peyniri (ya da beyaz peynir)

TARİF

Geniş bir kaba suyu, sıvı yağı, yumurtanın akını, mayayı, toz şekeri ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edin ve kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Un ilave ettikçe elinizle yoğurmaya başlayın ve hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. (daha az ya da daha fazla un kullanmanız gerekebilir)
Hamur kabını unlayın ve hamuru tekrar içine yerleştirin. Streç film ile sarın. Üzerini ayrıca bir bez ile örtün ve 1 saat boyunca iyice kabarana kadar dinlendirin.
Tezgahı unlayın. Elinizle hamurun havasını alın ve tezgahta tekrar yoğurun.
Hamura uzunlamasına şekil verin. Yumurtadan büyük parçalara bölün
Elinizle yuvarlayarak bezeler yapın ve açın. İçine küp doğradığınız kaşarları (beyaz peynir vb.) yerleştirin ve kapatıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve üzerini temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlenmeye bırakın.
2 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22 dakika boyunca pişirin.

Pamuk poğaça tarifimizi uygulayarak, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinde ve kahvaltılarda keyifle tüketebileceğiniz bu poğaçalar, herkesin favorisi olacak. Afiyet olsun!