Sodalı pişi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir lezzet katacak. Bu tarif ile pişileriniz daha kabarık ve yumuşacık olacak. Hadi gelin, bu kolay tarifi birlikte keşfedelim.

Ev yapımı pişinin püf noktalarını ve sodalı pişi tarifini merak edenler için harika bir rehber hazırladık. Bu tarifle, pişilerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Kahvaltılık lezzetlerin baş tacı pişiye, sodalı bir yorum getiriyoruz. Bu tarif ile pişilerinizi nasıl daha yumuşak ve kabarık yapabileceğinizi adım adım anlatacağız.

Sodalı Pişi Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı soda

3 su bardağı un

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için

2 su bardağı ayçiçek yağı


Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba un, tuz, şekeri ekleyip, karıştırıyoruz ve sodayı ekleyip, yoğurmaya başlıyoruz.

Ayçiçek yağını ekleyip, pürüzsüz bir kıvam alana dek elle yoğurduktan sonra buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Unlanmış tezgâha alıp, 12 parçaya bölüyor ve elle yuvarlayıp, top haline getiriyoruz. Merdane ile küçük yuvarlaklara açıyoruz.

Ayçiçek yağını küçük bir tencerede ısıtıp, hamurların her bir yüzünü kızartıp kabarana dek yaklaşık 2'şer dakika kızartıyoruz.

Havlu kağıt üzerinde bekletip, fazla yağını aldıktan sonra servis ediyoruz.

Sodalı pişi tarifi, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, her ısırıkta mutluluk hissettirecek bir lezzet sunuyor. Bu pratik ve kolay tarif ile evde yumuşacık, kabarık pişiler yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve bu eşsiz lezzeti mutfaklarınıza taşıyın. Unutmayın, iyi bir gün iyi bir kahvaltı ile başlar. Sodalı pişi ile kahvaltılarınız artık daha da özel ve lezzetli olacak.