Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kakaolu bisküvili pasta tarifi ile her lokmada bir anıya dönüş yapın. Petibör bisküvi ve çikolatalı kremanın mükemmel uyumuyla tanışın ve unutulmaz bir lezzet deneyimini tekrar yaşayın!

KAKAOLU BİSKÜVİLİ PASTA MALZEMELERİ

1 litre süt
1 paket petibör bisküvi
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gram sütlü çikolata

Üzeri için;

1 ya da 2 su bardağı Hindistan cevizi

KAKAOLU BİSKÜVİLİ PASTA NASIL YAPILIR?

Püf Noktası: Tarifi uygularken mısır nişastasının yerine buğday nişastası da tercih edebilirsiniz.

Kremayı hazırlamak için derin bir tencereye sütü alarak başlayın. Süt üzerine; kakao, un, şeker ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı yardımıyla çırpın.

MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef Hamsi Kuşu tarifi: Nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Tencerenin altını açtıktan sonra devamlı olarak karıştırın. Kaynamaya başlayan kıvam koyulaşana dek pişirmeye devam edin.

Göz göz kaynayan ve kıvamı koyulaşan karışıma vanilini ekleyerek karıştırmaya devam edin ve uygun bir anda altını kapatın.

Altını kapattığınız tencereye çikolata ve tereyağı ekledikten sonra bunların erimesini sağlayana kadar karıştırmaya devam edin.

Isıya dayanıklı özellikteki bir kaba bir sıra petibör dizin ve üzerine hazırladığınız bu kremadan tek kat dökün. Bisküvileri örtecek şekilde döktükten sonra üzerine bir sıra daha petibör dizin. Bu uygulamayı kremanın tümü bitene kadar uygulayın.

En üst kısma kremayı dökün. Ilıklaştıktan sonra ise üzerine Hindistan cevizi serpin.H

azırladığınız tatlıyı buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 3 saat dinlendirin.

Dinlendikten sonra üzerine dilimleyerek servis edin.

En kolay kakaolu bisküvili pasta tarifi hazır…

Afiyet Olsun.