Mutfakta fazla zaman harcamadan harika bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, muzlu rulo pasta tarifi tam da size göre! Yumuşacık kek dokusu ve kremamsı muzlu harcıyla hem göze hem de damağa hitap eden bu pasta, çay saatlerinize renk katacak. Misafirlerinizi etkileyebileceğiniz bu kolay tarifi mutlaka deneyin.

Yazın sıcak günlerinde hafif ve ferahlatıcı bir tatlı arıyorsanız, muzlu rulo pasta tam size göre! Yumuşak kekin içinde kremalı muz harcıyla hem serinleten hem de tatmin eden bu pasta, çay saatlerinizin yeni gözdesi olacak. Yapımı kolay, lezzeti olay olan bu pastayı mutlaka denemelisiniz.

Tatlı ihtiyacınızı hızlı ve lezzetli bir şekilde karşılamak istiyorsanız, muzlu rulo pasta tarifi tam size göre! Yumuşacık kek dokusu ve muzlu kremasıyla göz dolduran bu tatlı, evde kolayca hazırlanabilir. Çay saatlerinizde ya da özel günlerinizde keyifle tüketebileceğiniz bu lezzeti denemeye ne dersiniz?

MUZLU RULO PASTA

MALZEMELER:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 paket şekerli vanilin

1 buçuk su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı süt

2 adet orta boy muz

KREMASI İÇİN:

3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket şekerli vanilin

YAPILIŞI:

Geniş bir kap çıkartın ve içerisine yumurta ile şekeri ekleyip çırpmaya başlayın. Ardından un kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edin ve spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine hazırladığınız kek karışımını eşit şekilde güzelce yayın. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Bu aşamada muzlu pastanızın kremasını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kremaya eklemeniz gereken tüm malzemeleri bir tencereye dökün ve kıvam alıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra kremanızı soğuması için bir kenara alın. Bu sırada fırından aldığınız kekinizi ilk sıcaklığı geçer geçmez pişirme kağıdıyla birlikte ya da bir bezin üzerine aktararak rulo şeklinde sarın ve sarılı şekilde soğumaya bırakın.

Kekiniz iyice soğuduğunda açın ve içerisine muzlarını yerleştirin. Bu aşamada soğumaya bıraktığınız kremasını da keke aktararak güzelce yayın ve yeniden rulo şeklinde sarın.

Sardığınız kekinizi buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dolaptan çıkartıp üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.

Muzlu rulo pasta, pratik yapımı ve muhteşem lezzetiyle tatlı krizlerinize hızlı bir çözüm sunuyor. Yumuşak kek dokusu ve kremalı muz içeriğiyle hem göze hem de damağa hitap eden bu pasta, çay saatlerinize ve özel günlerinize lezzet katacak. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpmeyi unutmayın, afiyet olsun!