Coca Cola’nın ismini değiştirdiği yönündeki söylentiler, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Özellikle Crush markası üzerinden çıkan bu iddialar, kullanıcıları şaşkına çevirdi. Peki, Coca Cola gerçekten adını mı değiştiriyor? İşte tüm detaylar!

Coca-Cola Adını mı Değiştirdi? İşte Gerçekler

Son günlerde sosyal medyada, ünlü içecek markası Coca-Cola'nın ismini değiştirdiğine dair iddialar gündeme geldi. Bu haber, kısa süre önce Burger King’in bir reklam kampanyası kapsamında adını “Börgır King” olarak değiştirmesiyle hız kazandı. Ancak Coca-Cola'nın adını değiştirdiği iddiası doğru mu? İşte merak edilen bu konuya dair detaylar...

Coca-Cola Adını Değiştirdi mi?

Sosyal medyada yayılan iddialarda, Coca-Cola’nın ismini ve logosunu değiştirdiği ileri sürülse de, bu bilgi doğrudan Coca-Cola markasını kapsamamaktadır. İddialar, Coca-Cola'ya ait olduğu öne sürülen Crush isimli bir markayla ilişkilendirilmektedir. Görüntülerde, Ürdün'de üretilmiş olan Crush markasının tasarımında bazı değişiklikler yapıldığı ve üzerine "Ürdün'de üretilmiştir" yazısının eklendiği belirtilmiştir.

Resmi Bir Açıklama Var mı?

Paper Çağrı cihazı nedir, neden patlar? İsrail'in Lübnan'daki Pager saldırısının detayları Paper Çağrı cihazı nedir, neden patlar? İsrail'in Lübnan'daki Pager saldırısının detayları

Coca-Cola tarafından henüz bu iddialara yönelik resmi bir açıklama yapılmamıştır. Şu an için, Coca-Cola’nın kendi adını değiştirdiği yönünde herhangi bir resmi bilgi ya da değişiklik bulunmamaktadır. Coca-Cola markası, aynı isimle satışlarına devam etmektedir ve herhangi bir küresel isim değişikliği söz konusu değildir.

Burger King'in Reklam Kampanyası ile İlgisi

Bu iddia, Burger King’in Türkiye’de gerçekleştirdiği bir reklam kampanyası kapsamında adını “Börgır King” olarak değiştirmesiyle gündeme geldi. Ancak bu değişiklik, tamamen bir reklam stratejisi olup, kalıcı bir isim değişikliği değildir. Coca-Cola'nın bu kampanyaya benzer bir uygulama yapacağı yönünde spekülasyonlar ortaya atılsa da, henüz böyle bir gelişme yaşanmamıştır.

Coca-Cola'nın adını değiştirdiğine dair sosyal medyada yayılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Şu an için Coca-Cola, aynı isimle satışlarını sürdürmektedir ve konuya dair herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştır. Sosyal medyada dolaşan iddiaların, Coca-Cola’ya ait farklı bir marka olan Crush ile ilgili olduğu düşünülmektedir.