Galatasaray’ın Napoli’den kiraladığı yıldız forvet Victor Osimhen, sahaya taktığı maskesiyle dikkat çekiyor. 25 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, 2021 yılında Napoli formasıyla Inter’e karşı oynadığı bir maçta yüzüne aldığı ciddi darbe sonucu yüz kırığı geçirdi. Bu ciddi yaralanma sonrasında Osimhen ameliyat olmak zorunda kaldı ve yüzündeki kırıkları korumak amacıyla özel olarak üretilmiş bir karbon fiber maske takmaya başladı.

Sessizliğini bozdu! Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi? Sessizliğini bozdu! Mansur Yavaş CHP'den istifa edecek mi?

Galatasaray’ın Yeni Transferi Victor Osimhen Neden Maske Takıyor?

Galatasaray’ın Napoli’den kiraladığı yıldız forvet Victor Osimhen, sahada taktığı maske ile futbolseverlerin dikkatini çekti. Peki, Osimhen neden maske takıyor? İşte bu sorunun cevabı ve maskenin sırrı…

Victor Osimhen Neden Maske Takıyor?

Victor Osimhen, 2021 yılında Napoli forması giyerken Inter’e karşı oynanan bir maçta yüzüne aldığı şiddetli bir darbe sonucu ciddi bir yüz kırığı geçirdi. O dönemde yüzünde çok sayıda kırık oluşan Osimhen, ameliyat oldu ve ameliyat sonrası doktorları tarafından yüzünü koruması amacıyla özel olarak yapılmış bir maske takmaya başladı.

Bu maske, karbon fiber malzemeden üretilmiş olup Osimhen’in yüzünü sahada alabileceği yeni darbelere karşı koruyor. Nijeryalı forvet, o tarihten beri tüm maçlarında bu maskeyi takarak sahaya çıkıyor.

Galatasaray Formasıyla da Maskeyle Sahada
Osimhen, Galatasaray’a transfer olduktan sonra Çaykur Rizespor karşısında çıktığı ilk maçta da maskesini taktı. Galatasaray’ın 5-0 galip geldiği bu maçta, yıldız oyuncu 1 asist yaparak performansıyla dikkat çekti.

100 Milyon Euro’luk Değer
Victor Osimhen, Avrupa futbolunun en değerli forvetlerinden biri olarak gösteriliyor. Nijeryalı oyuncunun piyasa değeri 100 milyon euro civarında ve performansı Galatasaray’a büyük katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Maske Sahada Çarpışma Yaşattı
Galatasaray’ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta, Osimhen ile çarpışan Khusniddin Alikulov’un yüzünde elmacık kemiğinin kırıldığı açıklandı. Osimhen’in taktığı maske, sahada böylesi talihsiz bir olaya da sebebiyet verdi.