Bitlis'in yeni Valisi Ahmet Karakaya kimdir? Bitlis'in yeni Valisi Ahmet Karakaya kimdir?

Mansur Yavaş CHP'den İstifa mı Edecek?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den istifa edeceği yönündeki iddialara sosyal medya üzerinden yanıt vererek, bu iddiaları yalanladı.

CHP Tüzük Kurultayı'nda Mansur Yavaş'ın Tepkisi

CHP’nin Tüzük Kurultayı, 4-6 Eylül 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Kurultay sırasında, Mansur Yavaş’ın konuşma yapmak için yalnızca 1 saat önce bilgilendirilmesi, Yavaş’ın eleştirilerine neden oldu. Mansur Yavaş, "14 belediye başkanından yalnızca ikisinin konuşturulması, aylardır süren fitne ortamına katkı sağlamış oldu" diyerek tepkisini dile getirdi. Bu açıklama, Yavaş’ın CHP’den ayrılabileceği iddialarını güçlendirdi.

Mansur Yavaş'tan İstifa İddialarına Yanıt

Ankara kulislerinde, Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceği ve yıl sonunda partisinden ayrılmayı planladığına dair haberler gündeme geldi. Ancak Mansur Yavaş, bu iddialara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Yavaş, Yeniçağ gazetesinin haberini alıntılayarak, "Bazılarını anladık, fikirleri neyse onu zikrediyorlar. Siz bari yapmayın" diyerek istifa iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Mansur Yavaş CHP’ye Veda Edecek mi?

Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceği yönündeki iddialar şimdilik asılsız görünüyor. Yavaş, özellikle sosyal medya üzerinden bu iddialara karşı açık bir tutum sergileyerek partiden ayrılacağına dair spekülasyonlara son verdi. Ancak, CHP Tüzük Kurultayı’nda yaşanan olayların Mansur Yavaş’ın partisiyle olan ilişkilerini nasıl etkileyeceği zamanla netleşecektir.