Uğur Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Kırklareli Valisi olarak atandı; işte onun hakkında bilmeniz gerekenler.

Uğur Turan Kimdir?

1968 yılında Giresun’un Yağlıdere ilçesinde doğan Uğur Turan, 1985 yılında Gümüşhane Mareşal Çakmak Öğretmen Lisesi'nden, 1989 yılında ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

Kariyerine Başlangıcı ve Kaymakamlık Görevleri

Uğur Turan, 1990 yılında Giresun’da kaymakam adayı olarak göreve başlamış ve Tokat-Almus, Edirne-Meriç ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev yapmıştır. Staj dönemi içerisinde 8 ay boyunca İngiltere’de dil öğrenimi görmüş ve kaymakamlık tezini başarıyla sunmuştur. Uğur Turan, kaymakamlık kursunu üstün başarıyla tamamlamış ve ilk olarak Sivas-Ulaş Kaymakamlığına atanmıştır.

Çalıştığı Bölgeler ve Üstlendiği Görevler

Uğur Turan, sırasıyla Diyarbakır-Hazro, Trabzon-Yomra, Ordu-Perşembe, Tokat-Niksar, Gaziantep-Şahinbey ve Kütahya Vali Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Özellikle Yomra Kaymakamlığı görevindeki üstün hizmetleri sayesinde Türk İdareciler Derneği tarafından "Yılın İdarecisi" ödülüne layık görülmüştür. 2015 yılından itibaren Turgutlu Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

Son olarak 2024 yılı itibariyle Bursa Gemlik Kaymakamlığına atanmış ve 2 Ağustos 2024’ten itibaren bu görevi yürütmüştür.

Başarıları ve Ödülleri

Uğur Turan, görev yaptığı yerlerde çeşitli başarı ve takdir belgeleri ile ödüllendirilmiştir. Özellikle Gaziantep-Şahinbey Kaymakamlığı sırasında "Başarı Belgesi" ve Turgutlu Kaymakamlığı döneminde "Üstün Başarı Belgesi" gibi ödüller almıştır. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından başarı belgesi ile onurlandırılmış ve farklı mülki, idari makamlar tarafından da teşekkür belgeleri almıştır.

Eğitim ve Katıldığı Seminerler

Kızılyıldız - Benfica canlı izle! Şifresiz Kızılyıldız - Benfica maç linki Kızılyıldız - Benfica canlı izle! Şifresiz Kızılyıldız - Benfica maç linki

Kariyeri boyunca birçok farklı eğitim programına katılan Uğur Turan, İnsan Hakları, Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma, Afet Yönetimi Eğitimi, Kamu İhale Kanunu Eğitimi gibi alanlarda sertifikalar kazanmıştır. Ayrıca yerel yönetim reformları, sınır ve gümrük işlemleri gibi konularda da eğitimler almıştır.

Kişisel Hayatı
Ev hanımı Nihal Turan ile evli olan Uğur Turan, sade ve mütevazı yaşamıyla dikkat çekmektedir.

2 Temmuz 2024 tarihinde yayımlanan kararname ile Bursa Gemlik Kaymakamlığına atanan Uğur Turan, 19 Eylül 2024 Resmi Gazete kararına göre Kırklareli Valisi olarak atanmıştır.