Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz soslu börek, misafirlerinizi etkilemenin yanı sıra, kahvaltılarınızın da vazgeçilmezi olacak. Bu pratik tarifle, lezzetli böreklerinizi sadece birkaç adımda hazırlayın.

Çıtır çıtır ve lezzet dolu soslu börek tarifimizle tanışın. Yufka, yoğurt ve sade maden suyu ile hazırlanan bu tarif, her lokmada sizi memnun edecek.

Kahvaltılar ve çay saatleri için ideal olan soslu börek, pratik yapılışıyla mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, lezzetiyle maksimum memnuniyet sağlıyor. Bu tarif ile börek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

MALZEMELER

4 tane yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane sade maden suyu

Arası için;

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Tuz
Pul biber

TARİF

Böreğin iç harcı için patatesleri haşlayıp soyun. Sıcakken ezecek ya da çatalla ezin. Patatesleri bir kap içine alıp üzerine diğer iç harç malzemelerini ekleyin. İç harcı karıştırıp kenarda bekletin.
Böreğin sosu için geniş ve derin bir kase içine sos malzemelerinin hepsini alın. Malzemeler homojen kıvam alana kadar çırpın. Sos da hazır olunca böreği yapmaya başlayın.
Börek için yufkaları eşit 4 üçgen şeklinde kesin. Üçgen parçalardan birinin üzerine her yerine gelecek şekilde sos sürün. Geniş kısmına iç harçtan koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo olarak sarın.
Sardığınız ruloyu kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Bu şekilde börekleri hazırlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün.
İsteğe göre susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat süre ile pişirin. Börekler pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyip sonrasında servisini yapabilirsiniz.