Mücver, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir ve bu tarif ile yağ çekmeden çıtır çıtır oluyor! Çıtır mücver yapmanın sırlarını keşfedin.

Yağ çekmeyen ve çıtır bir mücver yapmaya ne dersiniz? İşte, kabak ve havuçla hazırlayabileceğiniz nefis mücver tarifi.

Çıtır ve lezzetli bir mücver için aradığınız tarif burada! Bu basit adımlarla, herkesin bayılacağı mücverleri kolayca yapın.

MÜCVER TARİFİ

MALZEMELER

3 adet kabak
2 adet yumurta(çırpılmış)
1 adet havuç

1 çay bardağı un
6 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak İçin:

1/2su bardağısıvı yağ

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

HAZIRLANIŞI

Mücver için bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın.

Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi birleştirin.

Unu da ilave edip tüm malzemeler birbiriyle harmanlayın.

Tüm malzemeler macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın.

Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayıp tavaya dökün.

Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

Bu çıtır mücver tarifi ile mutfakta yeni bir sayfa açın. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu mücver, yağ çekmeden mükemmel bir kıvam ve tat sunuyor. Kabak ve havuç gibi besleyici sebzelerle hazırlanan bu mücver, hem atıştırmalık hem de ana yemek olarak sofralarınızı süsleyecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!