Hira tatlısı, irmik ve yoğurtla yapılan hafif bir tatlıdır. Şerbeti kaynatmadan hazırlanan bu lezzetli tatlı, sofralarınızı tatlandıracak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı tarifi için okumaya devam edin.

Hira tatlısı, şerbeti kaynatmadan yapılan ve herkesi lezzetiyle büyüleyen enfes bir tatlıdır. Bu tarif ile evde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte Hira tatlısının sırları...

Şerbet kaynatmadan hazırlanan Hira tatlısı, hafif ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Hem pratik hem de doyurucu bu tatlı, tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. İşte lezzetli Hira tatlısı tarifi...

HİRA TATLISI

MALZEMELER

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilin

Üstünü bulamak için:

1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Hira tatlısı için ilk olarak uygun bir tencereye su ve şekeri alın.

Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Yoğurma kabına hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyin. Bir spatula yardımıyla güzelce karıştırın.

Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi Çocukluğunuzu hatırlatacak lezzet: 10 dakikada kıyır kıyır Elmalı Kurabiye tarifi

Ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Genişçe bir kaba aldığınız irmiğin içine atın ve her tarafını irmikle kaplanacak şekilde yuvarlayın.

Tüm hamuru bu şekilde şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızara kadar pişirin. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz üstlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbet tamamen çekene kadar tatlınızı dinlendirin.

Bu Hira tatlısı tarifi ile tatlı sofralarınıza hafif ve lezzetli bir seçenek ekleyin. Şerbeti kaynatmadan hazırlanan bu tatlı, özellikle yoğun günlerinizde pratik bir çözüm sunar. Hem hızlıca hazırlanması hem de enfes lezzetiyle, Hira tatlısı, tatlı düşkünlerinin yeni favorisi olacak. Şimdi bu tarifi deneyin, sofralarınıza hem lezzet hem de pratiklik katın. Afiyet olsun!