Çıtır böreklerin sırrı doğru hazırlanan sosunda gizlidir. İster süt, ister yoğurt bazlı olsun, her börek türü için ideal börek sosu tariflerimizi keşfedin ve böreklerinizi bir sonraki seviyeye taşıyın.

Evde börek yaparken en çok üzerinde durulan konulardan biri de böreklerin ne kadar çıtır olduğudur. Profesyonel bir dokunuşla hazırlayacağınız börek sosu ile böreklerinizin her zaman istediğiniz gibi çıtır çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Börek sosu, Böreğin çok lezzetli olmasını sağlamaktadır. Börek yaparken bir çok usta börek sosu kullanmaktadır. Börekte kullanılan yufka sosu böreğin hem lezzetli olmasını hem de çıtır çıtır olmasını sağlamaktadır.

BÖREK SOSU NASIL HAZIRLANIR?
Börek sosunu hazırlamak aslında çok basit. Şimdi paylaşacağımız bu tarif sayesinde çıtır çıtır börekler yapabileceksiniz.

YUFKA SOSUNUN HAZIRLANIŞ AŞAMALARI
Yemek.com sitesinde yer alan bir içerikte; Böreğe lezzet katan sos tarifinin tüm detayları paylaşıldı. 

Böreğin lezzetli olması için mutlaka yoğurt ya da süt kullanmak ilk sır. Bu iki malzemeden birini mutlaka kullanın ki böreklerinizin malzemelerini birlikte tutan ve lezzetlendiren bir sos olsun.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Ardından yine sosların malzemelerini birleştirmek için yumurta kullanabilirsiniz. Böreklerinizin boyutlarına göre 1 ya da 2 yumurta ilave etmek yeterli olacaktır. İşin bir sırrı daha var. O da soda kullanmak. Özellikle puf puf kabarmış börekler hazırlamak istiyorsanız mutlaka soda ekleyin. Tüm malzemeleri de mutlaka oda sıcaklığında kullanın. Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz.

Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın. Her tarafına sos yedirmeye çalışın. Tüm katları yaptıktan sonra üzerine de sostan mutlaka gezdirin. Bu şekilde üzeri de nar gibi kızaracaktır.

Ardından böreğinizi bu soslu haliyle buzdolabında dinlendirin. Sosu güzelce içine emen börekler enfes olacaktır. Pişirdikten sonra lezzetine doyamayacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık!