Bu tarifle, Çin mutfağının sebzelerle harmanlandığı enfes bir yolculuğa çıkacaksınız. Sebzeli Çin böreği, vejeteryan dostu olmasıyla da öne çıkar ve eti aratmayan tadıyla her damak zevkine hitap eder. Yoğun geçen günlerde veya hızlı bir atıştırmalık arayışında ideal bir seçimdir.

Sebzeli Çin böreği tarifi, evde kolayca hazırlanabilir ve misafirleriniz için mükemmel bir sürpriz olabilir. Ayrıca, bu tarifi kişisel dokunuşlarla zenginleştirerek farklı sebzeler ekleyebilir ve böreğinizi daha da özel hale getirebilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için sebzeli Çin böreği, besleyici malzemelerle dolu. Bu tarif, hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak ve sofralarınızda sıkça yer alacak bir lezzet sunuyor.

Sebzeli Çin Böreği İçin Malzemeler

Hamuru İçin

2 adet yufka 

İç Harcı İçin 

4 yemek kaşığı sıvı yağ
Çeyrek adet ince kıyılmış beyaz lahana
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet ince doğranmış pırasa
1 adet rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 dal doğranmış taze yeşil soğan
1 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
2 yemek kaşığı soya sosu

Börekleri Bulamak İçin

2 adet çırpılmış yumurta
Galeta unu

Servis İçin

Soya sosu

Yapılışı

Tarifte ki tüm sebzeleri ince ince doğrayalım. Havucu rendeleyelim.

Tavaya sıvıyağ alarak kızdıralım. Yeşil soğan ve zencefil hariç tüm sebzeleri ilave edelim. Sotelemeye başlayalım. Yumuşayıp hacim kaybedince rendelenmiş zencefil, taze soğan, nişasta ve soya sosunu ilave edelim. 1-2 dakika daha pişirelim. Karıştırıp altını kapatarak ocaktan alalım.

Yufkaları üst üste koyarak tezgaha serelim ve aynı sigara böreği sarmak için kestiğimiz yufkalar gibi üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölelim. Toplamda 16 yaprak yufkamız oluyor. Parçaların geniş kısmına harçtan ekleyelim ve iki parmak genişliğinde rulo şeklinde saralım. Kızartırken açılmasın diye ucunu suya batırıp yapıştıralım.

Kızartmak için 1 kaseye yumurtayı 1 kaseye de galeta ununu hazırlayalım. Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım. Kızgın yağda alt üst çevirerek rengi dönene kadar kızartalım.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Servis için küçük bir kaseye soya sosu koyup batırarak afiyetle yiyelim,