Islak kek, hem çocukların hem de yetişkinlerin gözdesi. Peki, bu keki daha da özel kılan bol soslu tarifini denediniz mi? Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, tüm tatlı krizlerinizin çaresi olacak.

MALZEMELER

Kek için;

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Islak kekin sosu için;
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt
sıvı yağ

Süslemek için;

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Ceviz, fındık, renkli şekerler artık siz ne arzu ederseniz kullanabilirsiniz.

TARİF

Islak kek tarifimizi yaparken ilk önce derin bir kaseye yumurtaları ve şekeri koyuyoruz. Daha sonra şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Daha sonra karışımın içine sütü, sıvı yağı ve vanilini de ilave ettikten sonra karıştırıyoruz.
Kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirerek ıslak kek karışımına ekliyoruz. Karışımınızın kıvamlı durmasını istiyorsanız mikserle de karıştırabilirsiniz.
Daha sonra yağlanmış, kabınızın içine karışımı dökdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
Islak keki ıslatmak içinde başka bir tencereye süt, toz şekeri koyuyoruz. Bir çay bardağı sıvı yağı da ilave ediyoruz.
Kakaoyu da ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz.
Islak kekin sosu kaynayınca ocaktan alıyoruz. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığınız sıcak sosu döküp çekmesini bekleyebilirsiniz.
Islak kekinizi süslemek için ceviz kullanabilirsiniz.