Evde çikolatalı bir tatlı harikası yaratmaya ne dersiniz? Ağlayan kekimiz, her lokmasında sizi çikolatanın büyülü dünyasına götürecek.

Çikolatanın en lezzetli haliyle buluşmaya hazır olun. Bu kolay ağlayan kek tarifi, tatlı krizlerinizin yeni kahramanı olacak!

Çikolata severler, dikkat! Bu ağlayan kek tarifiyle, tatlı düşlerinizi gerçeğe dönüştürmenin zamanı geldi. Her dilimde yoğun çikolata lezzeti sizi bekliyor.

Malzemeler

2 çay kaşığı şeker
1,5 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
2 çay kaşığı vanilya
3 adet yumurta
2,5 su bardağı un
2 su bardağı kakao
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı kakaolu puding
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı su
3 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Fırını 170 dereceye ayarlayın. Büyük bir kapta şeker, 1 bardak tereyağı ve 1 çay kaşığı vanilyayı çırpın. Yumurtaları da karıştırarak ilave edin.

Sırasıyla, un, 1 bardak kakao, karbonat, kakaolu puding, tuz, süt, yoğurt ve damla çikolatayı ekleyin, karıştırın. Yağladığınız ortası delik kek kalıbına hamuru boşaltın.

Önceden ısıttığınız fırında 60-70 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla içinin pişmiş olduğunu kontrol edin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

Sosun hazırlanışı: Yarım bardak suyu sos tenceresinde ısıtın, vanilyayı, yarım bardak tereyağı, ilave ederek eritin. Ateşten alın. Bir bardak kakao, pudra şekeri ve kremayı ekleyerek karıştırın.

Soğuttuğunuz kekin önce ortasına, üstüne ve sonra kenarlarına sosu dökün. Sosu içine çekmesi için keki bir süre bekletin, dilimleyerek servis yapın.

Bu enfes ağlayan kek tarifi ile evinizde çikolata dolu anlar yaratın. İster özel günlerde, ister sıradan bir akşamüstü keyfi için olsun, bu tarif her zaman yanınızda. Çikolatanın yoğun ve lezzetli dokunuşuyla, sevdiklerinizle paylaşacağınız tatlı anları daha da özel kılın. Şimdi mutfakta sihir yapma zamanı!