Çikolatanın büyülü dünyasına bir adım atın ve evde usta bir aşçı gibi nefis sufleler yapın. Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, tatlı saatlerinizi zenginleştirecek.

Tatlı krizleriniz için en lezzetli çözüm: Çikolatalı sufle! Bu basit ama muhteşem tarif ile çikolatanın yoğun lezzetini evinizin konforunda keşfedin. Çay saatleriniz artık daha özel ve lezzetli geçecek.

SUFLE TARİFİ

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
8 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
8 dilim bitter çikolata
Pudra şeker

TARİF

Öncelikle bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri karıştırın.
Şeker tamamen eridiğinde içerisine sıvıyağ, süt, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek mikserle çırpın.

Bu esnada geniş bir tencerenin içerisine su doldurun. Sufleyi pişirmek için ısıya dayanıklı sufle kalıpları kullanabilirsiniz.
Tencereye doldurduğunuz su, sufle kalıplarının yarısına gelmelidir.
Sufle kalıplarının her birine 1 dilim çikolata yerleştirin.
Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına doldurun. Kapların üzerinde 1 parmak kalınlığında boşluk bırakın.
Kalan çikolata dilimlerini, karışımın ortasına batırın.

Sufle kalıplarını tenceredeki sıcak suyun içerisine dikkatli bir şekilde yerleştirin.
Su kaynayana kadar, yaklaşık 1 dakika, yüksek ateşte pişirin.
Su kaynamaya başladığında ocağı kısık ateşe alın, tencerenin kapağını kapatın ve 6 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.