Ağlayan Kek tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılın! Bu basit ve lezzetli tarif, hem çikolata sosuyla hem de krem şantiyle tatlı bir buluşma sunuyor. İşte mutfakta harikalar yaratacağınız tarif!

Evde Ağlayan Kek yapmaya ne dersiniz? Çikolata ve krem şantinin eşsiz lezzetini bir arada sunan bu tarif, tatlı krizleriniz için ideal. Adım adım bu kolay tarifi uygulayarak lezzetli sonuçlara ulaşın.

Ağlayan Kek, tatlı severler için vazgeçilmez bir seçenek! Çikolatanın yoğun lezzeti ve krem şantinin hafifliği ile harmanlanan bu kek tarifi, çay saatlerinizi tatlandıracak. İşte mükemmel Ağlayan Kek yapmanın sırları!

Ağlayan Kek Malzemeleri

3 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için:

1,5 su bardağı soğuk süt

Ara kısmı için malzemeler:

1,5 su bardağı soğuk süt
2 paket sade krem şanti

Üzeri için malzemeler:

1 paket çikolata sosu
40 gram bitter ya da sütlü çikolata

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

Ağlayan kek yapımı için öncelikle kek hamurunu hazırlamakla işe başlıyoruz.
3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
Ardından 1 kahve fincanı sütü ekleyelim, karıştıralım.
1 kahve fincanı sıvı yağ harcımıza ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
2 yemek kaşığı kakao ile 1,5 su bardağı un ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştıralım.
Evimizde büyük boy veya orta boy bocam var ise kullanabilirsiniz. Borcamın alt tabanını güzelce yağlayalım ve ardından hazırladığımız kek harcını dökelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika arası pişirelim. Kek hamuru pişerken ilk 15 dakika fırın kapağını açmayalım. Ayrıca fırından fırına pişme süresi değişebileceği için kekimizi kontrollü bir şekilde pişirelim. Kürdan kontrolü yaparak kekimizin pişip pişmediğini öğrenebiliriz. Eğer kürdana hamur yapışıyor ise kek pişmemiş yapışmıyor ise pişmiş demektir.
Kek piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından kürdan ile üzerine delikler açalım.
1,5 su bardağı soğuk sütü kekimizin üzerinde gezdirelim. Her yere dökmeye özen gösterelim kuru yer kalmasın.
Ara kat için krem şantiyi hazırlayalım. Krem şantimizi soğuk süt ile güzelce çırpalım, kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
Pastamız artık tamamen soğumuş olmalı. Kıvam alan krem şantimizi kekimizin üzerine yayalım. Eğer tam kıvam almadıysa bir süre buzdolabında bekleterek kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
En üst katmana çikolata sosu dökeceğiz. Çikolata sosunu paketin üzerinde yazıldığı gibi yapalım. Kıvam aldığında ocağın altını kapatalım ve içerisine biter veya sütlü çikolata ekleyerek karıştıralım.
Çikolata sosa ekstra çikolata katmasanız da sorun olmayacaktır.
Çikolata sosunu soğumaya bırakalım, soğuma sırasında ara ara karıştıralım ki üzerinde katman oluşmasın.
Soğuyan çikolata sosumuzu krem şantinin üzerine yayalım. İki ürününde soğuk olması önemli bir detay. Eğer sıcak olursa soslar erir ve birbirine karışır.
Pastanın üzerine eşit miktarda dökülen çikolata sosunun ardından pastamızı dolapta 4-5 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen ağlayan pasta daha lezzetli bir tat alır.
Dolaptan çıkardığınız ağlayan keki eşit dilimleyerek servis tabaklarına alalım.
Dilerseniz Hindistan cevizi tozu veya kırmızı meyveler ile süsleyebilirsiniz.

Ağlayan Kek, çikolata ve krem şanti ile tatlı severlerin gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirecek, damaklarda unutulmaz tatlar bırakacak bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Çikolatanın yoğun lezzeti ve krem şantinin pürüzsüz dokusuyla harmanlanan Ağlayan Kek, tatlı anlarınıza eşlik etmek için ideal. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti keşfedin!