Evde tatlı bir sürpriz yapmaya ne dersiniz? Göze ve damağa hitap eden profiterol ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Bu pratik tarif, tatlı krizlerinizin yeni çözümü olacak.

Fransız mutfağının sevilen lezzeti profiterolü evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu kolay ve lezzetli tarif ile profiterol yapmak artık çok basit. İşte, profiterol yapmanın püf noktaları ve lezzet sırları!

Evinizde lezzetli bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, bu profiterol tarifi tam size göre. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, çikolata tutkunlarının favorisi olmaya aday.

PROFİTEROL TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr tereyağı veya margarin
3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Üzeri İçin

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

TARİF

İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

Evde kolayca yapabileceğiniz bu profiterol tarifi ile tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayabilirsiniz. Hem pratik hem de çikolatalı bu tatlı, özel günlerinizde ya da aniden gelen tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek. Adım adım takip edeceğiniz bu tarif ile profiterol yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Afiyet olsun!