Çikolatanın her formunu seviyorsanız, bu muffin kurabiye tarifi tam size göre. Adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, çikolata dolgusuyla lezzet patlaması yaratıyor.

Çikolatalı Dolgulu Muffin Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Tadı damağınızda kalacak: Muhteşem Kete tarifi Tadı damağınızda kalacak: Muhteşem Kete tarifi

200 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
sürülebilir çikolata (iç malzemesi)
60 gr sütlü tablet çikolata (üzeri için)

Çikolatalı Dolgulu Muffin Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tereyağı veya margarini yumuşayana kadar yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek iyice yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Muffin kalıbını yağlayın ve hazırladığınız hamurları kalıba yerleştirin. Parmaklarınızla hamurun ortasını açın.
Krema sıkma torbasına sürülebilir çikolatayı koyup hamurların ortasına sıkın.
Kalan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın, açarak çikolata sıkılmış hamurların üzerini kapatın ve kenarlarını bastırarak kapatın.
Muffin kalıbı dolana kadar hamurları bu şekilde tamamlayın.
Hazırlanan kurabiyeleri 180 derece fırında 30 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin soğumasını bekleyin.
Soğuyunca bir bıçak yardımıyla kenarından kaldırarak kurabiyeleri çıkarabilirsiniz veya kalıbı ters çevirebilirsiniz, ancak dikkat edin kurabiyeler dağılmasın.
Geriye kalan hamura damla çikolata ekleyip yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp muffin kalıbına yerleştirin ve üzerini düzelterek bastırın. Bu şekilde pişirin.
Kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine alıp sütlü tablet çikolatayı benmari usulü eritip krema sıkma torbasına alın.
Kurabiyelerin üzerine sıkın ve çikolata donunca servis tabağına alarak servis yapın.
 

Editör: Haber Merkezi