Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet olan Arnavut ciğeri, hem pratik yapımı hem de muhteşem tadıyla öne çıkıyor. Patates ve sumaklı soğanla servis edilen bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Detaylar tarifimizde!

Arnavut ciğeri, çıtır patates ve sumaklı soğan ile birlikte servis edildiğinde mükemmel bir lezzet şöleni sunar. Geleneksel tariflerden hoşlananlar için ideal olan bu ciğer tarifi, evde kolayca hazırlanabilir. İşte tarifimiz!

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Lezzetli bir akşam yemeği için arayışta mısınız? Arnavut ciğeri tarifi, çıtır patates ve sumaklı soğanıyla sofralarınıza lezzet katacak. Bu pratik ve geleneksel tarifle, herkesin beğenisini kazanabilirsiniz. İşte adım adım yapımı!

MALZEMELER

Ciğer için:

600 gram ciğer
1 çay bardağı un (bulamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet patates (küp doğranmış)
2 su bardağı sıvı yağ (patatesi kızartmak için)

Sumaklı soğan için:

1 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1/2 demet doğranmış maydanoz

TARİF

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
Ayrı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyin.
Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın ve ciğerlerin olduğu kaseye ekleyip diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın.

Arnavut ciğeri tarifi ile sofralarınıza geleneksel ve lezzetli bir dokunuş katabilirsiniz. Patates ve sumaklı soğan ile birlikte servis edilen bu tarif, pratik yapımı ve enfes tadıyla herkesin favorisi olacak. Bu tarifi mutlaka deneyin, afiyet olsun!