Cevizli un helvası, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay bir tatlıdır. Bu detaylı rehber ile kendi mutfağınızda cevizli un helvasını mükemmel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla kırılmış ceviz

Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı sıcak su ya da süt

Tarifi

Un helvasının yapımı için, bir kasede sıcak su ya da sütü ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi yeterli olacaktır.

Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim. Yağ eridikten sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi Olana kadar).

Un yeterince kavrulduktan sonra cevizleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım

Un kavrulduktan sonra şerbeti yavaş yavaş ilave edelim ve şerbetini çekene kadar sürekli karıştıralım. (top top olmasın diye).

Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan sonra çorba kaşığıyla şekil verelim.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Un helvası tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Afiyet olsun.